Industria muzicala romana – Part 1

January 8, 2010 at 6:30 pm (Adevaruri) (, , , , , )


Un subiect despre care imi face placere sa vorbesc mai ales ca am intotdeauna de cine sa ma leg.

In Part 1 vom vorbi despre tipologia trupelor de fete mai mult goale care habar nu au ce si de ce canta. Pai frate inainte nu aveai tupeu sa te prezinti pe scena daca nu ai voce iar acum fara pic de complexe orice pitzi care stie sa dea din cur si sa mimeze la microfon e vedeta. Cand i se pune intrebarea “Ce stil de muzica abordezi?” va da raspunsuri gen “Pai aa acum pe primul album cant un fel de Dance cu influente house, r&b, aaa pop si pop-rock” . Ea de fapt va zic yo habar nu are ce canta mai usor ar fi fost sa spuna ” Cant Dance influentat de toate celelalte stiluri”, ea trebuie sa stie numai sa vorbeasca in soapta cu microfonul inchis in mina si sa fie extraordinar de sexy si goala ca sa iti ia capul de la ce balarii sopteste ea acolo si sa spui “Ai ascultat frate pe “X”? Ai vazut ce buna e?”. Parerea mea e ca daca asculti ceva asculti pentru ca iti place, pentru ca respectiva melodie iti da o anumita stare de spirit de care tu ai nevoie in momentul ala iar daca ai nevoie sa vezi ceva goliciune iti iei un Playboy sau cauti pe internet ceva nu trebuie sa te poluezi fonic.

Iar daca tot arati bine si te-ai hotarat ca vrei sa devi vedeta macar du-te mai duduie la cateva cursuri de canto in cazul in care trebuie sa dai vreo demonstratie live sa nu le sara lentilele cameramanilor, sa nu se stinga reflectoarele iar toate geamurile sa ramana intacte atunci cand tu deschizi gura. Acum toate scot un fel de album, promoveaza o piesa iar la dupa o buna perioada de timp primesc intrebarea fireasca ” Ce planuri de viitor ai”? iar in afara de faptul ca o sa scoata un nou album, ca vine cu un nou stil (habar nu are ce a cantat sau ce o sa cante doar ca i sa spus sa spuna ca o sa fie ceva nou), etc ea va raspunde ca intre timp ia si lectii de canto OMG. A trebuit sa scoata un album ca sa isi dea seama ca nu poate sa cante si ca trebuie sa ia lectii sau stia dar acum se gandeste ca scoate ceva nou si nu trebuie sa se faca de ras sub nici o forma, trebuie sa dovedeasca ca pe primul album vocea nu a fost modificata in studio si ca 100% ultimele 3 concerte ale ei au fost live.

Sunt unele care spun ca au stilist si se ocupa de look-ul lor. Pai tu ca femeie nu sti ca trebuie sa fi sexy, cand sa fi sexy sau ce trebuie sa faci sa fi sexy? Sunt femei mult mai sexy care se imbraca mult mai bine decat “pitzi” astea care nu au si nu or sa aiba stilist in viata lor. Ele au stilist ca asa e la moda nu ca ele nu ar fi constiente ca trebuie sa fie cat mai goale. De exemplu vine stilistu si spune  “La concertu asta cred ca ar fi bine sa porti rochia asta.” , ea in momentul ala se uita asa in sictir la rochie si spune ” Auzi dar nu ti se pare ca e cam mult material? Ceva mai ca un fel de basma asa pe mine nu ai?”

Deranjant este ca in Romania asta chiar prinde pentru ca daca nu se faceau ceva banuti din asta, astfel de personaje nu apareau in industria noastra muzicala. Dar o sa apara in continuare pentru ca prinde cu noi, pentru ca noua ne place mai mult ceea ce vedem decat ceea ce ascultam. Noi suntem cei care le promovam. Mi-as dori sa apara o noua astfel de trupa si cumva telepatic sa ne vorbim cu totii si sa o IGNORAM total. Chiar sunt curios ce s-ar intampla.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: