Gandim dar nu vorbim

January 21, 2010 at 5:38 pm (Adevaruri) (, , , , , , , , )


Sunt persoane pe lumea asta care au anumite retineri atunci cand gandesc ceva dar nu o spun cu voce tare, persoane care au anumite motive pentru a face asta, pai sa vedem. Nu o spun din cauza ca poate le este frica de ce va spune celalalt, nu o spun din cauza ca sunt mandri si nu suporta un raspuns contradictoriu, nu o spun pentru ca au impresia ca se vor face de ras, nu o spun din rautate.Daca mai sunt situatii care ne fac sa nu spunem ceea ce gandim puteti lasa coment si voi face update la post.

Nu o spun din cauza ca poate le este frica de ce va spune celalalt. Situatia aceasta o gasim in cazurile in care trebuie sa dai o veste proasta celuilalt sau sa ii spui ceva ce ar periclita relatia ta cu el, relatia lui cu alte persoane aflate in subiect sau ar face rau relatiei tale cu ceilalti aflati in subiect. Ca sa generalizez…..atunci cand nimic bun nu va urma dupa ce tu spui ce ai de spus.

Depinde aici de cat de mult iti doresti sa spui lucrul acela, cat de mult te apasa sufleteste, de gravitatea lui. Nu e bine sa ti pe suflet, la un moment dat tot se va afla, tu nu faci decat sa intarzii procesul. Bineinteles trebuie luate in calcul sansele care sunt sa se afle, inainte sa iti fie frica gandeste bine sansele iar apoi spune ce ai de spus, nimeni nu o sa iti faca nimic poate chiar o sa ajuti pe altii chiar daca in acelasi timp o sa faci rau altora. Priviti jumatatea plina a paharului.Sa nu te crezi niciodata intre ciocan si nicovala, de tine depinde amanarea  solutiei sau solutionarea directa a problemei.

Nu o spun din cauza ca sunt mandri si nu suporta un raspuns contradictoriu. Persoanele care fac treaba asta nu au decat de pierdut. O sa traiasca cu impresia ca au mereu dreptate, necomunicand atunci cand nu esti sigur de ceva si esti prea mandru sa fi contrazis o sa faci si multe greseli pentru ca bineinteles nu ai mereu dreptate. Iar atunci cand gresesti te doare incredibil avand in vedere faptu ca tu ai intotdeauna dreptate si ajungi sa te contrazici pe treaba respectiva pana in panzele albe.

Luati in calcul si varianta ca a-ti putea gresi sau ca alti au pareri diferite, exploatati acele pareri si o sa ramaneti surprinsi de cat de bine o sa va prinda. La urma urmei daca nu ai un termen de comparatie cum poti cataloga ceva?Oricand e binevenita o alta parere, in cazul in care te-ai inselat trebuie sa sti sa accepti asta, sa accepti ca ai facut o greseala si sa inveti din ea nu sa o ti in tine si sa o transformi intr-un adevar personal.

Nu o spun pentru ca au impresia ca se vor face de ras. Aici vorbim de persoanele mai timide carora nu le face placere sa fie luate in deradere, cui ar placea? Dar totusi sunt retinuti la vorba pentru a evita eventualele “caterinci” drept replica.

Cel ce face misto pentru ca poate nu esti informat cum trebuie este apogeul prostiei, poate si el la randul lui nu stie alte treburi,nimeni nu le stie pe toate, cel ce face misto poate fi persoana de mai sus care crede ca are intotdeauna dreptate. In cele mai multe cazuri el este doar prost si atat il duce mintea sa spuna.

Aveti incredere in voi insiva iar daca cineva va ia peste picior pentru ca ati spus un lucru firesc pe care l-ati gandit, dati o replica pe masura “Bine ca esti tu destept, esti plin de neuroni ca broasca de par” sau pur si simplu ignorati-l dupa, pentru ca asta doare cel mai tare. Nu va simtiti stanjeniti de o replica lipsita de bun simt in primul rand, persoana care a spus-o este mult sub nivelul vostru.Prietenii o sa va placa asa cum sunteti indiferent de ce ati spus si ei or sa fie cei ce va vor ajuta sau chiar vor sari in aparare daca sunt prezenti. Sa nu va simtiti prost cu ceea ce rostiti, nu o sa va pateze nimeni imaginea ci o va pata pe a lui. Daca e nevoie imbarbatati-va cum stiti mai bine dar spuneti ce aveti de spus, tot ce se va intampla este ca o sa simtiti o usurare sufleteasca, o descarcare o stare de bine pe care cei din jur o vad, o simt si o sa va aprecieze pentru asta.

Nu o spun din rautate. Aici in cauza sunt persoanele demne de mila, fara suflet sau persoanele ariviste.Daca nu vorbesti pentru a face rau macar esti 100% sigur ca o sa iti faca tie bine? Nu. Atunci de ce vrei sa faci rau? Pentru ca esti o lepadatura a societatii si din cauza ta si a altora ca tine cei ce vor sa faca intr-adevar un bine sunt opriti. Adevarul ca persoanele astea au si mult tupeu, daca pana la urma se afla vor cauta scuza cea mai potrivita pentru a scapa si ceea ce este trist e ca de cele mai multe ori o gasesc.Aici vorbim bineinteles si de rautate la scala mai mica de ex.  De ce sa ii spun lu ala ca si-a uitat cheile in banca?, dar si la scala mica, ascunzand lucruri din rautate iti dezvaluie adevaratul tau caracter.

Daca cei ce nu corbesc din rautate cred ca o sa le fie mai bine se insala sau presupun ca au impresia ca se vor imbogati cumva pentru vrem nu vrem in ziua de azi totul se invarte in jurul banului si banul schimba unii oameni. Poate aici depinde si de cat de rau iti pare dupa. Fi mai bun si o sa vezi ce stare de confort iti va oferi lucrul asta, cand vei vedea cum informatia ta a ajutat pe cineva.

Puterea cuvantului este foarte mare poate mai mare decat cea a faptului pentru ca faptele sunt urmarea unor vorbe si nu invers. Incercati sa stapaniti cuvantul nu sa va stapaneasca el pe voi. Fiti voi insiva. Va pup si astept la coment alte motive sa facem part 2 sau update, usurati-mi munca

Advertisements

2 Comments

  1. Chrisa said,

    Partea a doua..vorbim fara sa gandim. :))
    Nici asa nu e bine, sa scoatem numai prostii pe gura. Stii tu vorba aia – daca taceai, filozof ramaneai –

    • flacaruie said,

      Asta ma gandeam sa fac….dar mai incolo ca sa nu semene posturile 😛 …mercy mult pentru parte 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: