La Spital – Part 3

June 28, 2010 at 10:47 am (Adevaruri) (, , , , , , , , , , , , )


Fiecare dimineata de spital este aceeasi, prima data imi iau ziarul iar apoi ma indrept spre tonomatul de cafea pentru o cafea cu lapte, bag mana in buzunar si vad ca nu mai am bani schimbati. Nici o problema mergem la magazinul din curtea spitalului adica un fel de 2 metri cubi de chiosc din termopan.Trei cucoane inaintea mea luau vreo 6 cafele si m-au intrebat daca vreau si eu tot cafea – probabil daca nu vroiam cafea puteam sa ma bag in fata sa cer, ca pana se faceau 6 cafele se facea si coada pana la poarta. Ii zic ca o sa iau una cu lapte si ca astept nu e problema dar ea imi spune ca nu are cu lapte. Daca nu are atunci ii cer vanzatorului – un nene la vreo 50 de ani si un pic – sa imi schimbe si si mie 5 lei.
– Nu am sa iti schimb.
Pe geamul chioscului se vedea clar pe langa ce produse avea el aranjate acolo – niste gogosi cu gem care daca nu le haleai in 2 ore puteai sa dai cu ele in copac sa dobori mere, niste paine feliata cu sataru si alte cateva produse care jur nu le-am mai vazut pana acum pe piata – avea si 2 cutii de margarina in care tinea maruntul (una de 10 bani si una de 50 de bani).
Ma uit eu pe-acolo sa vad ce cumpar de 15 mi de lei ca sa imi dea omu’ rest inapoi 35 sa pot sa bag la tonomat.
– Vreau un pachet de servetele va rog.
Ce face omu’ : imi da rest 3 de 10 mii, 4 de 10 bani si 2 de 5 bani frate. Am luat restul in mana si ramasesem ca prostul. Mai venisera vreo 3 persoane si asteptam sa termine de cumparat ca sa termin treaba cu domnu’ .
– Ba nene tu iti bati joc de mine? M-ai auzit doar ca vreau sa ma duc sa imi iau cafea cum vrei sa bag astia de 5 bani? Am luat si servetele desi nu imi trebuie pentru ca nu ai vrut sa imi schimbi ce vrei sa mai fac sa iti dau cu matura in fata la chiosc? Da si mie una de 10 bani macar.
– Nu am
– E nu ai pe dracu sa te pieptene-n raspar. (Si plec cu gandul sa bag 3 lei  sa iau 2 cafele si una sa o dau cuiva)
A iesit mosu’ sa ma tavaleasca. Tipa dupa mine si ma injura in toate felurile posibile pana a ajuns sa se ia de mama. M-am intors.
– Ma tu vrei sa nu mai vinzi aici de maine? Vrei sa sun la OPC sa te ia daici cu tot cu cosbelie? Ai ma facturi pe ce vinzi aici? Ce e cu marcile alea din desene animate ma? Stai asa un pic.
– Pai scuze ddar ti-am zis ca nu am de 50 de bani da’ uite iti dau de 10 etc, bla bla.
– Nu mai vreau ma nimic gata ma duc si cumpar 2 cafele acum.
Ajung in salon si dau o cafea unui nene si ma intreaba mai la misto ca de ce am luat doua si nu am luat la tot salonu. I-am spus ca i-am dato lui pentru ca e langa patul meu si m-am apucat sa ii povestesc intamplarea de la magazin. Asta veteran in spital de 4 luni, mai stia lumea pe-acolo stia mersul si imi spune ca mosu’ ala asa face, nu schimba bani la nimeni ca sa cumperi cafea de la el si sa nu te duci la tonomat. Zic LOL imposibil. Ala m-a auzit cand am vorbit cu femeia aia si deci din rautate nu a vrut sa imi schimbe si al dreacu cand am luat servetele mi-a dat 2 de 5 bani bai frate ca sa nu pot sa le bag in tonomat voi va imaginati ce e in capu la mos?

Pai, in primul rand are decat cafea normala pe cand tonomatul are 20 de feluri de cafea, mocacino, capucino, ness si etc si in al doilea rand amarata aia de cafea pe care o are zici ca e prajita in aceasi tigaie in care a facut si peste si macinata intre 2 pietre dintr-un lac cu matasea broastei pe ele deci foarte nasoala cafeaua, facuta de un aparat care atunci cand porneste se zguduie cosbelia cu el, zici ca a plecat o barca cu motor de langa tine, pe o scare de la 1 la 10 a aparatelor de cafea asta a cazut de pe scara, de fapt nici nu cred ca poate fi incadrat la aparate de cafea ci la aparat de poluat fonic cu rezultat lichid urat mirositor de culoare aproape neagra. Va dati seama ca toti luau de la tonomat, adica na intre zeama aia a lui cu gust de cafea si un tonomat cu 20 de produse  ce alegeti?
Si deci omu vrea sa vanda cafea, e maine nu mai vinde nimic.
Peste drum o alimentara – verificat.
Tura cu paznicul cel cumsecade – verficat.
Flacaruie cu scaunelul in fata chioscului – verificat.
Se indreapta un potential client, pac sar din scaun:
-Saru’mana aveti nevoie de ceva de la magazin?
– Pai paine si napolitane.
– Ma pot duce vis-a-vis unde are paine proaspata si niste napolitane extraordinare, dureaza numai 2 minute si primiti si o cafea de la tonomat de care doriti dumneavoastra din partea spitalului Marius Nasta, sunt peste 20 de sortimente.
Si asa am tinut-o pana pe la 17.00 cand a inchis ala. Nu stiu ce vanzare o fi avut dar cred ca am facut vreo 30 de drumuri pentru pacienti iar vizitatorilor (care oricum ieseau si intrau cand vroiau) alimentara.Nenea veteranu’ de mai sus facea si el cumparaturi pentru persoanele pe care le cunostea  pentru ca el cam iesea cand vroia..avea relatii omu’…de 4 luni acolo…. iar mai tarziu ne duceam cate unu pe rand numai de la mos nu cumparam. In spital circula repede vestile si vorbele asa si clientii mosului au inceput sa circule catre alimentara de peste drum astfel ca in timpul vizitelor nu mai era agitatie la el ci era agitatie pe poarta.

Lasand cafeaua la o parte mosu’ mai vinde si alte zeci de balarii care nu au termen de expirare, nu scrie in romana pe ele, 100% nu ati mai vazut pana acum ce vinde el si 100% nu are acte pe ele si plus apa  minerala plata o depoziteaza al morga spitalului frate. Asta e abuz de personalitate fata de pacientii care vin provincie si nu sunt documentati.Si pe premiza “Lasa ca cumpara prostii orice as avea eu de vanzare. Unde sa se duca in alta parte?” hai sa facem niste bani.

Si acum ma gandesc sa ii duc un control ceva, sa mai sting din rautatea care zace in mos.

Advertisements

4 Comments

 1. Victor said,

  dar avea kinder … kinder mic, kinder mare, mediu, mega kinder, kinder cu surprize, fara surprize … cred ca a fost reducere la kinder in kaufland-ul din Ruse si are el un prieten “comerciant”
  afacerile astea
  auzi mai e spitalu’ acolo sau s-a daramat? :))

 2. flacaruie said,

  Asa mai Vic…uitasem de Kinder. Este spitalul…pentru cat timp asta nu stiu.

 3. Grand said,

  Sa moara cipilau daca te mint, mosul ala ori e antisocial, ori te dusmaneste ca n-ai vrut sa iei cafea de la el. Daca e sa fie atat de rau, du-i pe cap OPC-ul, mare smen.

  Ai sa ajungi un mic mafiot daca o mai tii mult asa… o sa ajungi sa-ti plateasca mosu` taxa sa-l lasi sa vanda ce are el pe acolo :))

  P.S. se scrie cosmelie bah, nu cosbelie.

  • flacaruie said,

   Ala dusmaneste pe toata lumea care nu ia cafea de la el mai.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: