Criza?!?!?!

December 8, 2010 at 9:26 am (Adevaruri) (, , , , , , , , , )


Sa va spun parerea mea despre toata tevatura asta cu criza…..NU EXISTA, cel putin nu in Romania.Oamenii si-au dat seama ca pot fi mai economi sau mai zgarciti, ca pot face mai mult profit cheltuind mai putin si asa a aparut “criza”. E un fel de scuza pentru toti cei ce nu vor sa cheltuie bani sau sa ii investeasca.

Nu gasesti de munca pentru ca e criza? Nu. Nu gasesti de munca (eu zic ca daca vrei sa lucrezi gasesti de munca, care ma contrazice sa ma contacteze si ii gasesc eu de munca) pentru ca patronii si-au dat seama ca pot face treaba si cu mai putin personal iar tu ai fi in plus. De exemplu un patron de restaurant de ce sa angajeze 6 chelneri cand foarte bine poate exploata 3 chelneri nu? Iar cei 3 chelneri vor sta sa lucreze pana vor gasi ceva mai bun sau poate nici nu vor cauta pentru ca in creierul lor e implementat “E criza…”.La fel un strungar poate face treaba unui rectificator si invers, exemple sunt multe.

Te-a dat afara de la servici pentru ca se fac restructurari sau reorganizari?Nu. Patronul si-a dat seama ca treaba ta o poate face altul,nu mai plateste taxe pentru tine iar salariul tau intra acum in buzunarul lui.Trist este ca tot cacatul asta psihologic cu “criza” functioneaza, economiile cresc iar lumea are mai multi bani de spart.

E criza dar Bucurestiul e plin de masini, barurile sunt pline ca sa nu mai zic de cluburile de basinosi.Se bea in cantitati industriale pentru ca indiferent de starea de spirit romanu’ bea.Daca i s-a intamplat ceva bun bea de bucurie daca a patit ceva rau bea de necaz…important e ca bea, ca la meciuri: castiga echipa ta  bei de bucurie tipi, urli..a pierdut,bei de necaz.

Cum poate sa fi criza? Apare Iphone 4, o generatie noua de smartphone-uri cu Android iar romanul sare pe ele ca lupul la oaie unde mai pui ca are si salariul micsorat acum…..unde e criza?Apare World of Warcraft si e gramada lumea in magazine de zici ca e stoc limitat.

Daca intr-adevar este sau a fost vreo criza nu a fost pentru noi oamenii normali, a fost numai pentru aia bogati si asta tot din vina lor.Mie tot atat imi vine lumina, tot atat platesc la intretinere si in fond un om normal cam cati bani are atat cheltuie nu?

Dar prostovanul de patron daca a redus personalul automat nu mai produce la fel de mult, ala nu mai vinde ca e “criza”, celalalt nu mai cumpara si uite asa s-au saturat unul pe altul si vanzatorii si cumparatorii si producatorii pana au intrat in panica ” Ba e criza”. E si normal ca pentru unul bogat e criza ca nu mai produce 100.000 de euro pe luna si produce numai 25 normal ca il apuca crizele.

Totul e un joc psihologico-economic care a prins.Au intrat bastanii in panica, pentru oamenii normali nu e criza.

Daca e traiul greu asta nu inseamna ca e neaparat criza asta inseamna ca esti in Romania.Iar unul din motivele pentru care traiul este greu este pentru ca in Romania sunt si euro si ron, de fapt toate preturile din contracte sunt in euro iar noi le achitam in ron pentru ca suntem platiti in ron.Daca vrei sa te duci la paine cu eurocenti bineinteles ca o sa mori de foame pentru ca nici un vanzator nu o sa iti dea nici macar un colt.Sa se renunte la una din ele asa cum Germania a renuntat la marci sau sa se dea o lege ceva sa nu se mai puna preturi in euro.Sau in plicul de salariu sa fie euro sa poti plati cu euro.Ganditi-va o agentie de turism de exemplu: iti iei acum un sejur pentru la vara si platesti un avanas, restul urmand sa il achiti atunci…pai daca euro se face 6 ron pana la vara ce faci? Asa fac profit baietii destepti, folosindu-se de fluctuatia euro, pun preturi in euro dar tu platesti in ron.Alt motiv sunt camatariile legale gen banci/leasing, le dai inapoi de 2 ori mai multi bani.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: