Distante si cantitati

January 20, 2011 at 1:49 pm (Adevaruri) (, , , , , , , , , , )


Mai mereu cand trec pe la Piata Muncii din Bucuresti si vad “Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti” ma gandesc….ba catamai numele au gasit si astia, nu puteau sa zica si ei altfel? Oficiul Registrului Comertului – sectia Piata Muncii sau ceva de genul.Si asta nu ar fi singura problema dar cine a dat numele se pare ca are mari probleme cu distantele pentru ca tribunalul e la 4 kilometrii de Piata Muncii ori asta nu inseamna deloc “pe langa”.

Va dati seama unu care nu stie asa bine Bucurestiul:

– Nu va suparati cum ajung si eu la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti?

– Aaaaa pe langa tribunal? Pai de la unirii mai mergeti in sus un pic spre Piata Alba Iulia trebuie sa se vada tribunalul pe stanga.Acolo mai intrebati, poate o fi vreunun oficiu.

Va dati seama cat cauta ala pe langa tribunal? “Bai frate daca a zice ca e pe langa  trebuie sa fie pe undeva pe aici”. Teapa

Am fost intr-un bar cu niste amici duminica si uitandu-ma pe meniu la Soft Drinks observ ca cea mai mare cantitate de suc pe care puteai sa o servesti era 0.25. In clipa aia mi-a venit in cap instant cat de mult se castiga in Romania cu barurile, cluburile, terasele.Adica stiam ca se castiga mult dar nici chiar atat de mult, pana la urma un Ice Tea la 0,25 ei il cumpara cu 1 leu.Cat de avizi au putut sa devina incat sa scoata suc la 0,25 special pentru baruri, cluburi, etc.Puteau sa faca un recipient frumos de 0,5 din sticla daca plasticul nu e adecvat pentru baruri dar nu…lacomia e prea mare.

Cum sa fie suc la 0,25 frate? si sa coste si 6 lei. Aveau si suc la 0,20, ce sunt cu cantitatile astea mai frate ? Hai ca bere la 0,33 mai inteleg dar suc?In acelasi abr sucul la 0,20 e la pahar deci nici macar nu vezi eticheta.Cumpara si ei o sticla de Cola la 2l din cora cu 6 lei si dau 0.20. cu 5 lei…buna afacere.Pai o sa ajungem de vi cu setea mare de pe ring te duci la bar dupa ce ai dat din coate ca al luptele greco-romane, dai un pumn in bar si zici “Un shot de Sprite te rog,  dar repede ca am o sete mare si ma asteapta o tipa inapoi.”

Alta problema care am enerveaza la culme este tot legata de cantitati. Toate produsele alea care apar la un moment dat in ambalaje mai mari si cu o banda de jur imprejur pe care scrie psihologic “30% mai multa placere”.De parca imi cumpar iubita la punga, “30% mai multa placere ” auzi.Sunt unii care chiar cred ca exista 30% mai mult continut in aceea punga.Oameni buni, este 30% mai mult ambalaj. Singurul plus real este acel 0,5 de la sticlele de suc atunci cand apar la sticle de 2,5 l.

In rest ce sa va mai zic, romanul e obisnuit cu cantitati mai mari nene, cu lucruri serioase, bere la 2l, vin la 5 l. ROmanul nu se incurca cu maruntisuri.Tocmai din cauza asta atunci cand vede ca un ceiulet la 0,25 e 6 lei isi ia o bere la jumate. Sa mai zica cineva ca astia nu incurajeaza consumul de alcool.

Advertisements

1 Comment

  1. victor said,

    Si ii mai auzi pe uni ca se plang de “magazinele de bloc”. Adevaru ca si aia fac bijnita iau cu 4 lei sticla de suc din metro si o da cu 6 … dar totusi aia in baruri pun 500% laso in durerea mea

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: